Underhållsledare


Department:
Company:
Location:
Production
nobia-group
Jönköping

 

Nobia är Europas ledande köksspecialist. Vi är stolta över att vara en del av miljontals människors vardag där köket fått en alltmer central roll. I gruppen är vi arton lokalt starka varumärken, bland andra Marbodal, HTH, Sigdal och Uno form. Med ambition att visa vägen inom design och hållbarhet bygger vi nu en unik fabrik i Jönköping- Europas modernaste köksfabrik. Här låter vi hantverket möta den senaste automatiserade tekniken för att skapa skräddarsydda kvalitetskök. Det blir en spännande arbetsplats i nybyggd, modern miljö.

Är du intresserad av att vara med i processen att inrätta en toppmodern underhållsfunktion i en greenfield-verksamhet? Föredrar du att arbeta i en operativ roll med frihet under ansvar? Här finns en enastående möjlighet att verkligen vara med från start när Nobia bygger en av Europas mest avancerade fabriker för kök i Jönköping. I rollen som Underhållsledare kommer du att ingå i ett nystartat team som arbetar med att modernisera, effektivisera och optimera alla aspekter av de underhållstekniska processerna.

Om tjänsten

I rollen som vår nya Underhållsledare kommer du inledningsvis att i nära samarbete med underhålls- och projektteamet i Jönköping bygga upp och bidra till den nya fabrikens underhållsarbete. Ansvaret övergår sedan till att ansvara för att säkerställa högsta möjliga driftsäkerhet, tillgänglighet och produktionskapacitet genom att planera och genomföra underhållsaktiviteter enligt fastställda rutiner och tidsplaner.

Som Underhållsledare kommer du att ansvara för ett 15-tal medarbetare. Eftersom vår nya fabrik i Jönköping är under uppbyggnad har du stor möjlighet att vara med och påverka framtidens arbetssätt och förbättringsarbete. Vi ser gärna att du vill utvecklas med rollen och de utmaningar som kommer.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter inkluderar:

 • Planera och organisera underhållsarbete för hela fabriken inkl beredning och framtagning av instruktioner.
 • Övervaka och kontrollera underhållsaktiviteter för att säkerställa att de utförs enligt gällande instruktioner och rutiner.
 • Utveckla och implementera förebyggande underhållsprogram för att minska produktionsstopp och förlänga utrustningens livslängd.
 • Säkerställa att underhållsverksamheten uppfyller kraven för kvalitet, hälsa, säkerhet och miljö
 • Leda och utveckla underhållspersonal, inklusive utbildning och utveckling av kompetenser
 • Samarbeta med produktionsledning och andra avdelningar för att säkerställa en effektiv och smidig produktion
 • Rapportera underhållsstatus, kostnader och framsteg till överordnad chef
 • Delta i ansvarsgrupper och ständiga förbättringsarbeten

Du kommer att ingå i vårt Underhållsteam och rapporterar till Underhållschef. Placering blir i vår nya fabrik i Jönköping.  

 Vem är du?

Vi söker nu dig som har en för tjänsten relevant utbildningsbakgrund, gärna med teknisk inriktning och trivs i rollen som ledare. Vi värdesätter om du har ledarerfarenhet från liknande positioner och du leder genom att föregå med gott exempel och motiverar din omgivning.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, som utmärks av din nyfikenhet och ditt teknikintresse. Du ser dig själv som en lagspelare med god kommunikationsförmåga och driver ditt arbete tillsammans med gruppen, samt ger dem de bästa förutsättningarna för att nå både individuella och verksamhetens mål.

Andra kompetenser/kunskaper som vi uppskattar är:

 • Kunskap om underhållsplanering och beredning av förebyggande underhåll
 • God administrativ förmåga
 • Har god dator- och systemvana och tidigare arbetat i en driftrelaterad IT-miljö
 • Analytisk förmåga och förmåga att identifiera och lösa problem
 • God kommunikationsförmåga på svenska och engelska

Varför arbeta i Nobia?

På Nobia designar vi kök för livet. För oss betyder det att vi utvecklar väldesignade, vackra och känslomässigt konceptualiserade kök som talar till våra kunders hjärtan och sinnen. Kök som möjliggör en hållbar livsstil och minskad klimatpåverkan. Vi är femton starka lokala varumärken som drar nytta av fördelarna med att arbeta tillsammans. Med verksamhet som omfattar hela värdekedjan från design till installation, drivs vi av en gemensam ambition att leda vägen inom design och hållbarhet i vår bransch. Tillsammans bildar vi Europas ledande köksspecialist.

Hur du söker tjänsten:  

För att hjälpa oss att placera rätt personer i rätt roll tror vi på vetenskapsbaserade och rättvisa bedömningsmetoder. Vi följer en kompetensbaserad, strukturerad intervjuprocess där dina färdigheter, erfarenheter och attribut som är relevanta för rollen och Nobia kommer att bedömas. Som en del av vår rekryteringsprocess används tester före anställning för att hjälpa oss att öka vår anställningsframgång genom att identifiera de kandidater som mest sannolikt kommer att trivas och bli framgångsrika i rollen. Vi erkänner att det finns två parter som fattar ett beslut i denna process och välkomnar dig att ställa alla frågor du kan ha när som helst i processen.

Vi ber dig att skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 9 juni 2023. Om du har några frågor angående tjänsten eller rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Johan Rydström, Underhållschef, (johan.rydstrom@nobia.com)

Vi ser fram emot att höra från dig!

Vi söker kompetenta medarbetare som kan tillföra värde till vår verksamhet. Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska kunna utvecklas på våra arbetsplatser, oavsett kön, ålder, etnicitet, sexuell läggning, religion eller funktionsnedsättning.